Ana içeriğe atla

SİHİRLİ MANTAR - MAGIC MUSHROOOM (PSİLOSİBİN)

sihirli mantar, sihirli mantar etkileri, sihirli mantar kullanımı, sihirli mantar nasıl anlaşılır, sihirli mantar yan etkileri,

sihirli mantar, sihirli mantar etkileri, sihirli mantar kullanımı, sihirli mantar nasıl anlaşılır, sihirli mantar yan etkileri,


Genel bilgi
Sihirli mantarlar, içerisinde psilosibin(psylocybin), psilosin(psilocyn) ve musimol (muscimol) gibi psikedelik (psychedelic-uyarıcı) özelliği olan uyuşturucu maddeleri barındıran mantar türleridir. Sihirli mantarlarda ana psikoaktif uyuşturucu madde psilosibindir.
Bu mantar çeşitleri, LSD gibi halusinojenik etki özelliklerine sahiptir. Yani bu mantarlar vücuda alındıklarında bilincin değişmesine, his ve düşünce boyutunun daha geniş bir boyuta ulaşmasına neden olurlar. Kimyasal olarak, psikedelik uyuşturucu maddeler beynin  fonksiyonlarını etkileyerek; algı, his, hafıza, ve bilinçaltı gibi beyin süreçlerinin  bilince yerleşmesine ve bu süreçlerin engellenmeyerek gerçek hayattaymış gibi yaşanmasına (halüsinasyonlara) sebep olurlar.
Psikedelik, psilosin ve psilosibin içeren çok fazla mantar türü olduğu tahmin edilmektedir. Neredeyse tüm dünyada yetişen bu mantarların, bazı ülkelerde yetiştirilmesi ve bulundurulması serbest olduğu gibi, birçok ülkede kısıtlamalar vardır.
Kullanım yolu
Mantarlar kurutularak ya da çiğ olarak tüketilmektedir. Büyülü/sihirli mantar (magic mushroom), hem çiğ olarak besinlerle karşılaştırılarak yenebilir hem de sıvılaştırılarak yutulabilir. Büyülü mantarın birkaç değişik tipi vardır.
Eğer bu uyuşturucu madde ağızda bekletilip çiğnenirse 10 ile 40 dakika arasında, boş mideye çiğnenmeden yutularak tüketilirse 20 dakika ile 1 saat arasında etkisini göstermeye başlar. Bu etki 4 ile 6 saat arasında sürebilir.
Etkileri
Mantarı yedikten sonra 30-60 dakika içinde etkisi görülmeye başlar. Kullanıcılar, renklerin daha canlı ve yoğun hale geldiği, halüsinasyondan oluşan bir deneyim yaşarlar. Büyülü mantarın “trip”i yaklaşık 4 saat gibi, LSD’nin süresine göre daha kısa bir süredir.
Bu mantarlar alındıklarında nasıl etki edecekleri büyük ölçüde kişinin o anki ruh hali ve beklentilerine bağlıdır. Güvenli ve rahat ortamda alındıkları zaman güzel hayaller yaratırken, tersi durumlarda oldukça olumsuz tablolar oluşturabilir. Örneğin kişi uyuşturucu maddeyi kullanmadan önce kendini iyi hissediyorsa uyuşturucu madde kişide şöyle etkiler gösterebilir:
·         Genel mod değişimi ve öfori başlar.
·         Baş dönmesi oluşur.
·         Yaratıcı, felsefik ve derin düşünme meydana gelir.
·         Merak duygusunda artış olur.
·         İştah artışı olur.
Eğer kişi uyuşturucu maddeyi kullanmadan önce herhangi bir moda yakın değilse yani nötr bir ruh haline sahipse:
·         Duygusal açıdan hassaslık yüksektir.
·         Bilinç değişimi olur.
·         Zaman kavramında değişiklik (zamanın çok yavaş geçmesi) hissedilir.
·         Işığa karşı duyarlılık artar.
·         Gözbebekleri genişler, uyku hali oluşur.
·         Hatıralar gerçek hayatta yaşanıyor hale gelir.
Eğer kişi uyuşturucu maddeyi almadan önce kendini kötü hissediyorsa:
·         Yoğun korku duygusu oluşur.
·         Şiddetli baş ağrısı oluşur.
·         Yoğun mide bulantısı, midede rahatsızlık meydana gelir.
·         Baş dönmesi, sersemlik, bayılma hali oluşur.
·         Endişe duygusu yoğundur,kafa karışıklıklığı hissedilir.
·         Dikkat gerektiren işlerde başarasızlık olabilir.
Bununla birlikte uyuşturucu maddenin etkileri, kişinin aldığı dozaja göre de değişir. Örneğin; uyuşturucu madde başlangıç dozajında alınmışsa (0,25 gr. ile 0,75 gr arası):
·         Üşüme hissi, sinirlilik hali oluşur.
·         Hafif mide bulantısı olabilir.
·         Göz bebeklerinde hafif büyüme, ışığa karşı hafif duyarlılık oluşabilir.
·         Baş dönmesi ve hassaslık artar.
Eğer uyuşturucu madde orta dozda alınmışsa (0,75 gr. ile  2,5 gr. arası) :
·         Üşüme ve titreme yoğundur.
·         Ağır mide bulantısı ve midede rahatsızlık oluşur.
·         Işığa karşı duyarlılık çok fazladır. Yıldız ve gökkuşağı şeklinde ışık kümeleri görülür
·         Odaklanma ya çok fazladır ya da hiç yoktur. Özellikle geçmiş olaylara ve hatıralara odaklanma çok fazladır.
·         Endişe, neşe, merak, üzüntü, dinsel inanç gibi duygular üst seviyededir.
·         Görsel yetiler geniştir. Kişi çevresini farklı şekilde algılar, eş zamanlı birçok detayın farkına varılabilir.
Ağır dozda alınan uyuşturucu maddelerde (2,5 gr. ile 10 gr. arası) :
·         Orta dozdaki etkilerin hepsini göstermekle birlikte, bu etkilerin en üst seviyelerde oluşmasına neden olur.
·         Mide bulantısı, kusma meydana gelebilir.
·         Yüksek korkuyla birlikte, kişinin kendisine “Ben ne yapıyorum?”, “Yaşamımda neyi değiştirmeliyim ya da nereye gidiyorum?” gibi sorular sormasına neden olarak endişe hissini artırır.
·         Zaman algısında değişiklik oluşur, zamanın çok yavaş ilerlediği hissedilir.
·         Kişi çevresiyle konuşabilir, gördüğü hayalleri anlatabilir.
·         Vücut ısısı yükselir, kan basıncı yükselir ve kalp atışları hızlanabilir.
Yarattığı sonuçlar
Sihirli mantar kullanımında uzun süreli etkiler oluşabilir. Bunlardan en önemlisi “flashback” deneyimidir. Flashback deneyiminde kişi, yaşam deneyimlerinden belli kısımları yeniden yaşayabilir ve bu durum beklenmedik bir şekilde, aniden ve kendiliğinden gerçekleşebilir.
Eğer kişi bu mantarları kullanmadan hemen önce kendini kötü hissediyorsa ya da uyuşturucu maddenin dozajı çok yüksekse bu durum kişiyi “bad trip” lere sürükleyebilir. Bu durum halüsinasyonların çok ileri düzeye vardığı, sanrıların geliştiği ve tam bir psikotik tablonun gözüktüğü durumdur. Bu esnada kişi korkutucu ve dehşet verici duygular, istemsiz sarsıntılar yaşarlar, düşünce ve duygularda kontrol kaybı , delirme ve ölüm korkusu hissederler.
“Bad Trip” Deneyiminden Kurtulmak İçin
Sihirli mantarların en olumsuz etkilerinden biri olan “bad trip” deneyimi yaşanıldığında bu durumdan kurtulmak için;
·         Bulunulan ortam değiştirilmelidir,
·         O esnada çalan müzik değiştirilmeli, daha tanıdık şeyler dinlenmelidir,
·         Güven duyulan bir arkadaşla konuşulmalıdır
·         Bu duruma karşı direnç göstermeye çalışıldığı için vücut fonksiyonları dengesizlik gösterebilir. O yüzden nefes almaya yoğunlaşıp, nefes alış-veriş dengelenmeye çalışılmalıdır
·         Bu durumun yaratabileceği ölüm duygusu düşünülmemeye çalışılmalıdır.
·         Aşırı dozdan kurtulmak için su içmek gerekir. 
 sihirli mantar
sihirli mantar etkileri sihirli mantar etkileri sihirli mantar nasıl anlaşılır sihirli mantar yan etkileri sihirli mantar kullanımı sihirli mantar kafası sihirli mantar nasıl yetişir sihirli mantar uyuşturucu sihirli mantar yakalandı sihirli mantar zararları

Yorumlar

  1. aşırı dozdan kurtulmak için bir bardak taze portakal suyu bire bir hemen geçiriyor aşırı dozuda geçmek için 13 grdan fazla yemek lazım buda zaten çok fazla kafası 12 saat civarı sürüyor özendirmek gibi olmasında bayağı bir deneyimlerim oldu hollandada türkiyedede bir kaç kez takılmıştım ilk baştaki gülme krizi yarılıyorsun yok böyle birşey kahkaha aptal aptal yarılmak gırla asitten daha az zararlı olduğunu söylüyebilirim paranoya falanda yapar ama adamına göre kesinlikle ve kesinlikle yalnız yapılacak bir şey değil muhakkak ayık ve katlanacak birileri olmalı hem kendini güvende hissetme açısındanda iyi ayrıca bu evde falan yenmez gidersin bir kırsala yeşillik ağaçlar denizde olursa demeyin keyfe :D kendine şaşarsın mutasyona uğradığını falan sanırsın herşeyin renkleri farklılaşır falan ne bilim acaip birşey avatar falan bok yemiş dersin hayal gücüne şaşar kalırsın dipnotta ot kafasını düşürüyor ama düşerken içildimi iyi geliyor.zaten bulamassınızda amsterdamda çok acaip mantarlar var benden demesi omleti pizzası falan :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

suboxon nasil bulursunuz

 Suboxone eroin bagimlililarin umut bagladigi olsa kesin birakirim krizi atim yeter dedigi,ama buldugundada ucbes gun kullandikdan sonra krizi attim bisefer icim demeleriyle bilincsiz kulanimiyla kisir donguyegirmenize neden olabilecek bir ilacdir.suboxone 5 taneyi bes gun atipda bes gun eroin icmedim bqgimliligim biter diye dusuneceginiz bir ilac degil..zaten suboxone bes gun kullqnsanizda kriziniz bitmez cunku suboxonede morfin oldugundan siz aslinda bir nevi bir maddeden baska bir maddeye gecis yapiyirsunuz,zaten suboxone tedavisinin tipdaki adi yerine koyma tedavisidr.yani siz sadece 5 gun suboxoneyi eroinin yerine koydunuz aslinda suboxone bitince tekrardan eroine bugun olmasa yarin donus tekrardan olacak.eroin 5 tane ilacla birakilacak ,kriz bitti bagimlilik bitti denilcek bir hastalik degildir.suboxone sizin hastanede gerekli arindirma ve psikolojik tedavinizle birlikde uzunca sure belki birkac yil hergun kullanacaginiz bir ilacdir.adi ustunde yerine koyma surdurum tedavisi..s

esrarın içilme şekillerine göre zararları

esrar ne zaman bulundu kim buldu bilmiyorum ama filmlerde bile hatırlaranız kızıldereliler barış çubugu yakarlardı sanırım otun verdiği dinğinlik keyif ( tabi geçici şeyler bunlar ) ile varılan huzurla herkeze barış herkeze sevişme demek istediler..esrarın zararları malum alınan her nefesde kaç. milyon beyin hücresinin öldüğü ciğerlerin durumu vs saymakla bitmez bunlar zaten bizimde bildiğimiz şeyler..birde esrarı degişik şekillerde metodlarda içenler vardır bazısı daha kolay geldiğinden bazısı keyifden bazısıda artık çok içmekden daha sert yöntemlere başvurarak kafayı bulabilme derdindendir..biliyoruz uyuşturucu içenler bir şekilde eski yakaladıgı kafayı bulmak istiyorlarsa dozajı arttırmak zorundadırlar..çünkü her içimde beyin sevunma mekanizması dahada gelişecek alınan eski miktardaki alınan uyuşturucu bir önceki kafayı vermiyecekdir... bu yüzdendir insanlar miktarı arrtırmak yerine içim şekillerini değiştirerek aynı etkiyi yapmak istemişler ve başarmışlardırda..esrar içme yöntemler

altanetif bırakma yöntemleri

eroini bırakırken bırakma döneminde vucut inanılmaz derecede yorgun ve bitkim düşer özellikle ilk 48 saaaten sonra eroin vucuttan çekildikçe siz halsiz düşer yemekden sudan kesilirsiniz.. eroin buyuk oranda çekilir ilk 72 saaten sonra ama sizde bırakdıgı yorgunlkuk halsilzlik bitkinlik hat safhada olur tabisizde bunu eroinebaglar dahada fazla istek duyarsınız..bu yontemde kendinize çok güvenmeli vebir daha olmaması gerektiginibilmelisiniz.yapacagınız şey ilk 72 saaten sonra sizde oluşan yorgunluk ve hastalıgın verdiği o inanılmaz eroin istediğini kırmak için bir seferliğine küçük miktarda 1 veya 2 küçük paket alabilirsiniz..aldıkdan sonra zaten kendinize gelir o yorgunluk biter iştetam o sırada alabildiğiniz kadar gıda ve almalısınız ..amacımız zaten vucuduma kriz anında alamadıgımız enerjiyi vermek vermeliyizki diger günleri daha rahat atlatalım merak etmeyin o küçük miktarda aldıgınız eroin tekrar o eski krizleri yaşatmaz size sadece enerji depolamak için mola vermek d